dimecres, 30 d’agost del 2017

LA SAVIESA DE L'EXPERIÈNCIA ( ensenyances de Sister Vedanti)

                       Casal "La Salle" de Sant Martí de Veciana -Anoia- lloc de Recessos B.K.

La pròpia experiència és la que val, és la que dona més credibilitat quan hom parla del "coneixement interior", de l'espiritualitat, de la pràctica del "raja-ioga", o de qualsevol altre pràctica de les que fan romandre en la "consciència d'ànima" i allunyen de la limitada "consciència de cos".  La pròpia experiència, que es pot compartir donant una classe o una lliçó, sobre un tema determinat, mostra al que està aprenent, que el professor que la imparteix, practica allò que ensenya i explica, i pot donar uns detalls addicionals, que poden ser útils en el moment que un estudiant comença a practicar.
Rica en experiència és Sister Vedanti (Coordinadora d'Àfrica de Brahma Kumaris i resident a Nairobi) els coneixements de la qual hem fruit aquest mes d'Agost, els 130 practicants de  "Meditació Raja-Ioga" que hem assistit al Recés estatal anual estiuenc de B.K. a Sant Martí de Veciana, al Casal "La Salle", com ja es ve fent des de fa anys.

                                                                                             
                                    Perspectiva del "Casal La Salle" des dels seus entorns

Parlant del "poder del Silenci" en la " Meditació" i també en la "reflexió profunda", va fer la comparança que molts descobriments de la Ciència s'han gestat, en el "Silenci" i, sovint sense que hi hagués "coneixement profund i espiritual" d'aquest, tal i com s'enfoca i es practica en el "raja-ioga".   Aplicant-hi el "coneixement espiritual" encara hom "aprofita" més aquest "Silenci" per assolir un ioga perfecte i íntim, per trobar a modo de "llenguatge" la "connexió més fluida amb La FONT". "La meditació raja-ioga és La FONT mateixa, l'Oceà de la Puresa" on procurar esdevenir una "ànima pura".
"L' "estat de puresa" està gravat en l'ànima.  "Amb la consciència d'ànima retornem a les nostres arrels bàsiques".  "És com sortir del bosc d'espines i esdevenir flors".  M'aparto d'aquestes arrels quan s'apodera de mi la "consciència física o de cos".  Inverteixo la consciència i sóc pres de l' "ego" i de Maia.  El que he d'evitar per "estabilitzar-me" en l'OM SHANTI (consciència de l'ànima).
                                                                                       
                                             L'experimentada raj iogui Sister Vedanti

Dels molts interessants i importants temes que Sister Vedanti va parlar, va fer esment de "la ment i l'intel·lecte" (parts fonamentals de l'ànima): "si entrenes la ment, la meditació és poderosa." "La precisió de la ment es desenvolupa".  "L'intel·lecte és qui controla la ment".  "Cal netejar el nostre intel·lecte: aquesta és la puresa".
Preguntada pel "trànsit", que és un "estat" que ella te com un tresor, "d'on li ve" , "com en te aquesta facilitat", va dir que l' "estat de trànsit" "és un"regal" de la FONT ÚNICA.  "Cal un cor innocent com el d'un infant,  una intel·ligència subtil..."  "La FONT tiba de mi, i no es triga temps en arribar al món o regió subtil..."  "És la meva perfecta forma angelical..."   
"La clau del trànsit és La FONT, i és aquesta qui dona experiències..."  "També cal ser un perfecte observador desaferrat..."
"Quan tenim el Coneixement podem avançar..."   "Pensar sempre que hom te el millor paper d'aquesta Edat de la Confluència, i ser feliç amb això..."   Quan el meu intel·lecte es purifica: les coses succeeixen..."  La FONT està més enllà del Naixement i del Re-Naixement..."
El potencial de Saviesa pràctica i directa de Sister Vedanti va ser per mi com una pluja fresca i penetrant, subtil i profunda, persistent, que em va inspirar i encoratjar a seguir avançant amb fermesa, vingui el que vingui, que seran "provatures" al cap i a la fi, que he d'enfrontar amb tota la voluntat conscient.  Amb Agraïment. OM SHANTI.
                                                                                
                                              Una Classe de Sister Vedanti
                                                                                                                     





                                                                                      

2 comentaris:

  1. Una molt bona síntesi. D,allà, com deus de saber.., en vaig extreure,n unes alliçonants tempestes. Om shanti.

    ResponElimina
  2. Com sempre: Gràcies pel teu comentari. Això de les "alliçonadores tempestats" és també pel que val tant la pena anar als Retirs tant potents com aquest. A més de l'energia, "treball per fer" i creixement intern. Des del camí: OM SHANTI.

    ResponElimina