dissabte, 13 de maig del 2017

KARMA IOGA: UNA FITA DE PERFECCIÓ


Un karma Iogui és aquell que enfoca totes les seves accions des del Ioga profund amb la Font i en la consciència de les Lleis del Karma.  Una perspectiva només assolible pels quins es fan pràctics autèntics de la meditació raja ioga i practicants decidits del "shrimat" que son les directrius elevades sorgides de la Font de tot Ioga. 
Gràcies al notable raja iogui que fou Anthony Strano, autor de diversos llibres (El Punt Alfha,  Pensament Oriental per la Ment d'Occident, entre altres) i a l'empara de l'Organització Espiritual Mundial Brahma Kumaris, va desglossar el concepte "pensament positiu", del cor mateix de l'expressió "raja ioga", enfocant-lo a occident, i, evidentment, sense dissoldre aquest mateix "pack" que en si, engloba tot aquest coneixement, i així millor portar-lo a tantes ànimes que anhelen recuperar la memòria original, d'una manera més fresca i assequible al modo de fer més "racionalista" d'aquestes latituds, i sense perdre mai l'arrel "hindi" on es congria tota aquesta filosofia extraordinàriament útil a tothom que la vulgui abraçar. 

                                                                                    

ANTHONY  STRANO

Si hi ha una manera de recuperar la consciència de ser ànimes és a través del silenci i la introversió,  a través de "deixar" el cos ben relaxat i còmode, que no molesti per res car, el viatge interior que hom realitzarà és el que conduirà a la vivència suprema i intensa de sentir-me l'ànima que sóc i, des d'aquest vivíssim sentiment, recuperar de nou la memòria de ser aquesta ànima -i alhora- la conductora responsable d'aquest vehicle físic o cos,  per medi del qual puc estar ara i aquí interrelacionant-me i experimentant totes les característiques d'aquesta tercera dimensió de la matèria densa, i amb tantes i tantes ànimes que viuen una situació anàloga, de vegades sabent-ho, de vegades sent-ne completament ignorants. 

                                                                               

Però una cosa és la teoria i una altre la pràctica.  Amb la mera informació intel·lectual no fem més que iniciar l'estudi,  si no passem a una pràctica decidida, mai coneixerem en primera persona la veracitat d'aquest coneixement i de tot el que ens han explicat.  Serà una teoria més sense el coneixement pràctic fefaent.  Hi ha qui relaxant-se "en te prou": però això no és "meditar", és tant sols fer els primers balbucejos.  Si miro la meditació com un instrument pràctic, no he de parar de practicar.  He de trobar el "gust" de practicar,  la "joia" de practicar, si realment prenc la decisió, no ho sentiré tant com una "disciplina", al menys al principi.   A mida que vagi assolint petites experiències "dins la meditació", aniré prenent més embranzida. 
Però tot plegat, te d'anar conjuntat amb el shrimat (instruccions o directrius elevades), anar consolidant una dieta "sattwic"-vegetariana pura- i sense la ingesta d'animals.  Menjar-se la carn d'un animal mort contradiu el principi de no-violència, que observa el iogui.  El cos està fet del que mengem, per això ens cal tenir cura de menjar el més pur possible i que ens afecti de forma positiva.   El que ingerim produeix efecte en el metabolisme, especialment en el cervell.  El cervell és el processador a través del qual l'ànima s'expressa i experimenta.  Cal tenir cura de no consumir aliments que ens afectin negativament.



El "pensament positiu" que es va desgranant en aquesta pàgina, dona pautes perquè tothom que es vulgui iniciar en aquest coneixement ho pugui fer de manera teòrica, però sobretot pràctica.
La fita de ser un "karma iogui" s'assoleix amb la pràctica pacient i la constància, també amb l'estudi i el servei, que pot ser, entre molts altres, ensenyar a altres aquest camí amb totes les seves eines i instruments. 
Karma, significa acció.  "Nosaltres les ànimes, som actors en aquest drama il·limitat del món.  Venir a aquest camp de l'acció,  a actuar i recollir el fruit d'aquestes accions, expressar i experimentar,  és innat en nosaltres.  Realment, la vida es pot resumir en dues paraules:   Expressió i Experiència."
"Sóc una petita llavor..., la llavor de tots els meus naixements..., ara estic radiant en el meu estat original..., emplenant-me de poder davant la FONT..., sento que la Seva Llum està ardent en el meu interior, purificant-me..., transformant-me"*

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada