dimarts, 17 de gener del 2017

DESCARREGAR LA MOTXILLA

No és que tots siguem excursionistes (encara que alguns si) quan diem això de "descarregar la motxilla", però és que resulta un bon símil quan parlem d'aquests records residuals, hàbits, tendències, defectes de la personalitat externa on "sanskars", que hom va guardant d'etapa en etapa existencial, en aquesta part anímica destinada a això.  D'aquests records residuals o "sanskars" n'hi ha de bons i de dolents.  El que aquí tractarem és de "fer neteja dels "sanskars" inútils i dolents", a fi i efecte que només se'n guardin de bons.
Quant a la motxilla "hi ha de tot", poc es pot controlar, i els que més salten a la palestra, evidentment, son els "inútils i dolents", que amb la seva irrupció i actuació, només porten a la recuperació de moments inútils i/o negatius, que si no fos perquè es guarden, sovint inconscientment, mai tornarien a portar la persona a situacions de desequilibri i d'incoherència.  Els "sanskars" és guarden a dins de forma automàtica, i si hom no aprèn que aixó succeeix d'aquesta manera, el més segur és que "no sàpiga amb certesa" què és tot el que es guarda, amb el "perill" d'emergir en superficie, i fer-li donar mals passos en la interacció de la vida pràctica quotidiana. 

t

De fet, la pràctica de la Meditació Raja Ioga és el millor remei,  quan m'estabilitzo en la consciència de l'ànima,  estic impedint que qualsevol "sanskar" inútil o negatiu emergeixi i irrompi en la meva personalitat externa,  i estimulo, en canvi, el millor que te l'ànima: les seves qualitats originals i intrínseques, que em serveixen per influir en totes les meves decisions i circumstàncies, en les meves relacions familiars, laborals, socials i den qualsevol índole on jo, l'ànima, pugui fer un servei als altres, amb les virtuts espirituals més precises, que sóc capaç de generar, compartir i donar.
I és la força del ioga intens (tapasya) el que és capaç de cremar literalment, aquestes energies (sanskars) inútils i negatives, eliminant així la possibilitat de la seva emergència o irrupció en la vida.  Cremant aquests "sanskars" la ment perd també la tendència a crear pensaments d'aquesta mala qualitat, la qual cosa estabilitza  i  harmonitza l'ànima en actituds creatives, benvolents i equilibrades.  L'intel·lecte s'afina i compleix la seva missió de perfecte discerniment, entre altres qualitats, dirigides a equilibrar la ment i els sanskars coordinant-los amb correcció.

                                                                             


Cal recordar també que ioga és unió i raja és rei o sobirà, per tant és "Ioga Sobirà" i si es practica amb constància és que hom pot arribar a aquesta completa auto-sobirania, és a dir, "connexió amb l'Energia Suprema" fent-me estable en aquest estat superior de consciència, amb completa Consciència de l'Ànima.
Com començar?  Meditant cada dia.  I encara que cada dia "no surti bé", seguir meditant cada dia, per fiançar una estabilitat emocional, una actitud meditativa en el Silenci i la Quietud , com en la interacció relacional amb els altres i així la perspectiva d'ancorar la pròpia "consciència de l'ànima!" des de la qual l'harmonia i l'equilibri plens, fan emergir tot el millor de l'ànima: Qualitats i Virtuts. 
Descarregar la motxilla és fer-me conscient del que hi guardo i de la bona o mala utilitat que te per mi, l'ànima, per les meves experiències, per les meves interaccions en el món físic.  Això -ser-ne conscient- em farà senzilla la tria, per descartar tot el que no em serveix per créixer i deixar una motxilla suau, lleugera, sense pes, fàcil de dur i agradable de compartir...

                                                                                          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada